Her er opskrifterne fra de snaps, som vi lavede til F-julefrokost 2023 i samarbejde med Aalborg Akvavit. Fnapsene kan sikkert laves med anden klar snaps / vodka - vi har dog ikke testet det.
Træktid: Minimum 2½ uge - gerne op til 4 uger.
Ingredienser
Fremgangsmåde:
Først skæres pærene ud og kerner mv. fjernes. De skæres i tern. Herefter flækkes vaniljestangen. Til sidst tilføjes pære, vaniljestang, kanel og sukker til et stort sylteglas (vi anbefaler 1.7-2L i størrelsen). Lad Fnapsen trække i 2½ - 4 uger med omrøstning indimellem, inden du filtrere snapsen fra (kaffefilter), og hælder den på flaske.
Note: En virkelig god snaps - desværre fik ikke alle smagt på den. Kasseren og Næstformanden (altså Oliver og Oliver) sagde „Det er den bedste snaps, vi har smagt idag. Så der må være noget om snakken? Carsten og Kat har begge rodet sig ud i at genskabe den. Mon det bliver en succes?
Træktid: Indtil juleskum er helt opløst (omkring 1 uge).
Ingredienser
Fremgangsmåde:
Juleskummen klippes i små stykker og tilføjes til et 2 L sylteglas. Herefter hældes 2 flasker Aalborg klar snaps i. Lad Fnapsen trække til skummen er opløst og filtrer herefter snapsen fra og hæld den på flaske. Vi filtrede snapsen med kaffefilter, men en si ville muligvis også kunne gøre det.
Note: Snapsen smagte ikke HELT så meget af juleskum, som man kunne ønske. Hvis den ikke var røget igennem kaffefilteret, kunne det være det var anderledes. Prøv?!
Træktid: Minimum 2½ uge - gerne op til 3 uger.
Ingredienser
Fremgangsmåde:
Jordbærene skylles og skæres i mindre stykker. Herefter tilføjes de til et sylteglas med sukker og stjerne anis. Lad Fnapsen trække i 2½ - 3 uger med omrøstning indimellem, inden du filtrere snapsen fra (kaffefilter), og hælder den på flaske.
Note: God smag, men smager mere af stjerneanis / lakrids end noget andet.
Træktid: Minimum 2½ uge - gerne meget længere tid.
Ingredienser
Fremgangsmåde:
Blommerne skylles og skæres i mindre stykker (stenene fjernes) Herefter tilføjes de til et sylteglas med kanel og sukker. Lad Fnapsen trække i 2½ - 3 uger med omrøstning indimellem, inden du filtrere snapsen fra (kaffefilter), og hælder den på flaske.
Note: Blomme snapsen beskrives som „overraskende god“. Den smagte lidt mere af fireball for andre dog.
Træktid: Indtil stokkene er opløst i snapsen
Ingredienser
Fremgangsmåde:
Slikstokkene knækkes i mindre stykker, så de kan komme i snapsflasken (alternativt kan det hældes på sylteglas).
Note: Nogen mente den smagte af tandpasta, andre bare at den smaget af det den skulle - pebermynte.
Træktid: Minimum 2½ uge - gerne meget længere tid.
Ingredienser
Fremgangsmåde:
Appelsin skæres i mindre stykker, hvorefter en citron skylles og skallen rives. Appelsinen, citronskallen, kaffe og Aalborg klar tilføjes til et sylteglas. Lad Fnapsen trække i 2½ (gerne mere) med omrøstning indimellem, inden du filtrere snapsen fra (kaffefilter), og hælder den på flaske.
Note: Vi bemærkede at snapsen var lidt „flad“ i smagen. Vi forestiller os det kan løses, med nogle varme krydderier. Herunder måske kanel, nelikker eller lignende.